Hei!

En usko, että yksikään meistä kiistää eri taidemuotojen yhteyden ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Kommunikaatio-opettajan työssä olen huomannut, miten voimaannuttava merkitys esim. laulamisella on puhevammaisten lasten terveydelle tai kenen terveydelle tahansa.

Keväällä Diakin ammattikorkeakoulun puhevamma-alan tulkki opiskelijat lähestyivät minua projektityöaiheella. Ei mennyt kuin 15 sekuntia, kun tiesin ja päätin, mitä tuottajana halusin heiltä tilata. 

Olin tietoinen siitä, mitä lapset halusivat lauleskella kotona eniten vanhempien tai isovanhempien kanssa. Mörrimöykky Popedan versiona saa ihmiset syttymään aina vauvasta vaariin. Keho siinä rokatessa lämpenee ja tämän jälkeen onkin hyvä aloittaa tukiviittomaopetusharjoitukset. Toisinaan sitä täytyy rauhoittua ihmettelemään ja hämmästelemään, mitä ympärillämme on, vaikka Mauno Mato. Lapset rakastavat eläimiä, maatilan elämää sekä Piippolan vaaria ja pientä sievää Maija Mehiläistä.

Kun viisi tukiviitottua videota sitten vihdoin valmistuivat, ja sain ne nähtäväkseni, olin niistä erittäin innostunut. Mielestäni videoissa erilaisten laulajien äänet kuulostavat hyvältä. Pääpainoitteiset tukiviittomakäännökset tulevat kaikissa videoissa  erittäin luontevasti sekä rauhallisesti esille lasten laulujen sanoitusten mukaisesti. 

Tuottajana olen tehnyt esiintymissopimuksen Teoston kanssa 20 minuutille, koska haluan, että videot esitetään Olivia kommunikaatio-opetus & tulkkauspalvelut yrityksen internet sivustolla julkisesti. Toivon, että käytännössä videot toimii kuntouttavalla tavalla niin kommunikaatio-opettajien kuin puhevammaisten lasten lähiyhteisössä iloisella ja rennolla meiningillä.

Vielä isot kiitokset Susanna Aalto, Juuli Honkavuori ja Laura Pyökäri upeasta projektityöstä!

- Päivi

Videot löytyvät alla olevista linkeistä

(Jos video ei avaudu suoraan linkistä, niin kopioi linkki url-polkuun)

Maija Mehiläinen

https://youtu.be/4Z4-QO23FOo

Piippolan vaari

https://www.youtube.com/watch?v=1p-5xRzo3-I

Mörrimöykky

https://www.youtube.com/watch?v=yycJcyXW-Qw

Mauno Mato

https://www.youtube.com/watch?v=2-klx7NVsmQ

Ihme ja kumma

https://www.youtube.com/watch?v=EyHHQm52b00

 

 

 

Jaa tämä sivu